boeken in een box
Hier en daar een Boeken delen box plaatsen, wie doet hier aan mee?!
Welkom op de gloednieuwe website genaamd Varsenare, ons dorp!
Deze zomer is het begin van aandacht voor ons mooie dorp Varsenare. Vooral natuur, levensstijl, familie en gemeenschapszin zijn de hoofdonderwerpen!
De website Varsenare, ons dorp staat nog in haar kinderschoenen en kan alleen maar groeien dankzij ieders medewerking. Welkom!
Een dorp kan niet echt leefbaar zijn zonder haar ambachten. Hier krijgen de ambachten en de mensen erachter de nodige aandacht die ze verdienen.
Dit thema willen wij veel aandacht geven.
Beoefen jij een ambacht? Wil je Varsenare, ons dorp er meer over vertellen? Ben je een bewoner van Varsenare? Contacteer ons dan:
o.a.:
aquarelschilderen, olie op doek, tekenklas
zelf leren kaarsen maken
boetseren, beeldhouwkunst
potten bakken
make-up klas
vazen, kaarsen en servies beschilderen
naai-, brei-, en haak-klas
en zo veel meer!
Klik op de foto om het blog te openen:
Hier en daar een Boeken delen box plaatsen, wie doet hier aan mee?!
Mooie landschappen uit Varsenare, sfeervolle dorpszichten, een koe, een schaap, een poes, een vogel, een vlinder, een bloem, een boom, ... Als jij een mooi kiekje hebt dan kan je dit naar ons mailen, de kans is groot dat we het dan op de website Varsenare, ons dorp plaatsen!
Gemeenschapszin: dorpsbewoners die meer weten over deze onderwerpen mogen ons contacteren, elke medewerking is van harte welkom!
Varsenare, ons dorp steunt de vereniging Leefbaar Varsenare bij haar visie en harde werk rond mobiliteit en leefbaarheid!
LeefbaarVarsenare@gmail.com
https://www.leefbaarvarsenare.be/
Een huislijk leven met plaats voor hobby's en ambachten, dit is Varsenare, ons dorp!
Een dorpshuis heeft zo haar eigen typische stijl van gezelligheid en gastvrijheid.
Hoe aangenaam is het om typische dorpskleding te dragen. Zowel voor mannen, vrouwen als jongeren.
Weer terug naar het echte levende dorp, met haar appel-en perenbomen, pruimen, bramen, druiven, aardbeien!
Een winkel met zuivere producten en lekkernijen en ambachten uit eigen streek. Een plek waar mensen elkaar tegenkomen. Dit bevordert de gemeenschapszin. Zoiets ontbreekt nog in ons dorp.
Het gezinsleven, ouderschap, kinderen, familiebanden, grootouders, kleinkinderen, deze thema's vormen de basis van Varsenare, ons dorp.
Het thema mens & natuur is uiteraard een belangrijke topic op deze website. Met natuurfoto's uit de streek.
Dieren in en rondom het huis, het typische dorpsleven!
Geen gezonde en vrolijke tuin zonder bijen, vlinders, vogels, libellen en een familie egels.
Een thema dat nog te weinig aandacht krijgt van de bewoners. Wij hopen op een creatieve verbetering! Zie ook de vereniging Leefbaar Varsenare.
Geen dorp zonder akkers en weilanden, maar ook de moestuin mag niet ontbreken.
Komt er binnenkort een biomarkt in ons dorp? Er is vraag naar bij zowel de bewoners als de bio-handelaren. Op zoek naar een vaste centrale plek.
Leefbaarheid en mobiliteit, ook voor mensen met een beperking. Dorpskern, voetpaden en bospaden aanpassen aan de noden van rolstoelgebruikers en mensen met een mobiele scooter, dit heet naastenliefde.
Vanouds is Varsenare altijd al een rustig en vredig dorp geweest. Dit willen wij steunen en informatieve aandacht geven. En een luisterend oor zijn voor de dorpsbewoners
De dorpeling die graag buiten leeft, met familie en vrienden.
Bezige en creatieve vrouwen! Mama's, grootmoeders, jonge vrouwen, ons dorp kan niet zonder!
Mannen zijn de steunpilaren van het gezin en het dorp. Zij steken graag de handen uit de mouwen en pakken de dingen aan!
Voetbal, tennis, krachtbal, fitness, badminton, dans, gevechtsport, spinning, basketbal, paardrijden, ... Binnen of buiten, ons dorp heeft het!
Is er nog natuurlijk water in Varsenare? Ligt Varsenare droog? Water is de ultieme bron van leven, voor alles en iedereen!
Open groene stilte ruimtes vlakbij de dorpskern, dit heeft Varsenare gerealiseerd dankzij de inzet van haar bewoners, een topper!
De koorn is geborgen
en de appels zijn geweerd,
de landman, zonder zorgen,
zit peinzend om de heerd.
Bron: Kleengedichtjes― Guido Gezelle